Varkensgriep

De varkensgriep of “swine flu” bedreigt nu ook Europa. Het is maar een kwestie van tijd voor deze ook in België zal doorbreken. Waar men in de hele wereld spreekt over varkensgriep, lijkt er in België een eigen variant te bestaan: de “mexicaanse” griep.

Uit angst dat mensen massaal geen varkensvlees meer zouden eten was men er snel bij om dit beestje van naam te laten veranderen. Nu gaan mensen niet alleen geen varkensvlees meer eten maar ook al niet meer naar Mexico durven reizen. Want iedereen heeft natuurlijk internet en kijkt ook is wat verder dan “De Standaard” en “Het Laatste Nieuws“. Of niet?

Wat lezen we vandaag in de krant? Voor elke Belg 2 doses vaccin tegen Mexicaanse griep. Kostprijs: 150 miljoen Euro.
Wat zullen ze blij zijn in de farmaceutische industie want het ging net slecht daar. Je hoort hem al aankomen: zou dit geen complot zijn? Er zal weer één bedrijf zijn dat er uitspringt in heel deze zaak en die er uiteindelijk rijk van gaat worden. Ook knap dat men nu al weet wanneer het vaccin klaar gaat zijn. Enfin, ik zal weer teveel films gezien hebben.

Nu snel naar de apotheek om een mondmasker en dan naar het reisbureau om 2 tickets voor Cancûn. Naar het schijnt zijn die erg goedkoop tegenwoordig 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *